Black Smoke Racing – Daily driver jaksot

keikka

Black smoke racing tekee parhaillaan “daily driver” -projektia, eli katulaillista autoa jota on viritetty ja laitettu (kaikki videot täällä). Tätä tietysti kuvataan ja jaksoja on tähän mennessä julkaistu 5 kpl. Tällä hetkellä katsojamäärä on noin 130 000 ja huomiota on saatu paljon. Videoiden kuvaus on lähinnä ollut dokumentointia eikä yhtään etukäteen suunniteltua, lukuunottamatta muutamia hidastuksia ja esittelyjä. Meidän tavoite tässä projektissa oli saada paljon käyttötunteja uudella kameralla ja tottua sen käyttöön.

Voimme tässä vaiheessa jo todeta että tavoite on saavutettu vaikka sarjaa kuvataan edelleen.

Videoissa olemme käyttäneet sueraavaa kalustoa,

  • Sony F5 kameraa,
  • Roden NTG2 haulikkomikrofonia
  • Olkapäärigiä
  • Jalustaa
  • Ja viimeisessä jaksossa myös itse suunniteltua slideria

Tulemme vielä kokeilemaan sekä JIBiä että mahdollisesti octokopterin käyttöä (hiutale.fi)

Leikkaus, ääni- ja värikorjaukset olemme tehneet hyvin nopeaan tahtiin adoben ohjelmistolla vaikka jaksot ovat parhaimmillan 15 minuuttia pitkiä (jälkikäsittely noin 8h/jakso!), Premiere Pro CC, After effects CC, Speedgrade CC ja Audition CC.  Ottakaa huomioon että myös kääntäminen/tekstitykset vievät paljon aikaa!

Kommentoitavaa Sony F5-kameran käytöstä ja tarkemmin sanottuna XAVC -kodekin helppoudesta on kuinka kevyttä materiaali todella on ja kuinka laadukasta materiaalia saadaan kuvaamatta RAWia, tämän huomaa eteenkin värikorjauksessa.

1 comments

poijjilla ihan asia touhua.

iski pienimuotoinen deeseli kipinä!!!!!

Leave a reply

required*